Foto’s en video’s

Zomerserenade 2021

5.500 Rotterdamse ouderen genieten van zomerserenades

In de afgelopen zomermaanden vonden er 48 concerten, De zomerserenades,  plaats bij 37 verschillende ouderencomplexen door heel Rotterdam. Van Charlois tot Hillegersberg en van Prins Alexander tot Oud-Mathenesse.

Een reizend muziekfestival met bevlogen muzikanten die de hitjes van vroeger in een modern jasje staken. Er werd gespeeld in sfeervolle binnentuinen, tussen de bomen op een groenstrook, op de parkeerplaats of intiem op een stoep! Zolang tientallen ouderen maar uit konden kijken op het concert.

Men heeft genoten van deze serenades. Het was een feest van herkenning vonden de Rotterdammers. ‘De reacties van de ouderen blijven keer op keer hartverwarmend, het is ontzettend bijzonder om dit voor hen te mogen doen’ aldus de artiesten.

Hou onze agenda in de gaten voor alle activiteiten die de Stichting leef je uit foundation nog meer organiseert voor de ouderen van Rotterdam.

Hierboven een impressie van alle zomerserenades. Fotograaf: Hans Tak.

 

Leef je Uit Foundation 2020

We leven dit jaar in een bijzondere tijd. Waar we normaal gesproken alles kunnen organiseren, zijn we dit jaar heel beperkt geweest met onze uitjes.

De planning was om het eerste uitje in maart te laten plaatsvinden. Alles was hiervoor al geregeld. Een Rondje Rotterdam met 2 groepen ouderen, waarvan 1 groep allemaal dove ouderen zijn. De tolken waren er klaar voor en ook de artiesten in de bus waren hier helemaal op ingespeeld. Maar toen kwam het Corona virus voorbij. We waren helaas genoodzaakt om het uitje te annuleren en te verplaatsen naar de toekomst. Nog niet wetende dat een nieuwe datum nog lang zou duren.

Ook hebben we er gelijk voor gekozen om het uitje dat gepland stond in mei, een bezoek aan Theater Walhalla, te annuleren. Heel jammer natuurlijk, maar zulke uitjes voor ouderen organiseren kon gewoon niet.

We wilden toch wel iets leuks voor de ouderen doen en besloten om een paasgeschenk toe te sturen. Het boekje Rotterdamse Humor met onze paasgroet werd goed door de ouderen ontvangen en we kregen verschillende bedankjes.

We hebben wel gekeken hoe we ouderen op een andere kunnen verblijden dit jaar.

Jeroen Wolffs van Compagnon Events heeft contact met ons opgezocht, omdat hij het idee had om Zomer concerten te organiseren voor ouderenflats. Ouderen een glimlach te bezorgen in deze moeilijke tijd was zijn doel. En natuurlijk ook die van ons. We besloten om de samenwerking met hem aan te gaan.

De zogeheten Zomer Serenades vonden plaats in heel Rotterdam, van IJsselmonde tot Delfshaven en van Nesselande tot Schiebroek. Het enige wat de  ouderen hoeven te doen is plaats te nemen om hun eigen balkon en de rest werd geregeld. De ouderen van de verschillende flats werden getrakteerd op een mini concert van o.a. Jesse, Marit en Marijn (een trio bestaande uit zang, bass en saxofoon), Pelgrim Bass (een koperkwintet) een Bata4 (een jazzband).

In totaal hebben er deze zomer 16 concerten plaatsgevonden en wat hebben de ouderen genoten!

Buiten deze mooie concerten hebben we nog 4.000 kaaspakketten gedoneerd aan de thuiszorg ouderen van Humanitas. De helft is nu al bezorgd en de andere helft volgt nog de komende 2 maanden.

Het eerste kaaspakketje hebben we samen met Gijsbert van Herk (Bestuursvoorzitter Stichting Humanitas) overhandigd aan de heer Husslage.

 

Kerstgala SS Rotterdam - 17 december 2019

Op dinsdag 17 december was ons Kerstgala op het SS Rotterdam.
Wat was het een fantastische avond! We hebben zo genoten van deze groep ouderen. Mooie verhalen gehoord, lekker gegeten en gedronken met elkaar, gezellige muziek en er werd veel gedanst!
Dennis van de Polder, bedankt weer voor de muzikale begeleiding met als hoogte punt jouw duet met Anita Meyer.
RWG Terminal 2e Maasvlakte en Leef Je Uit Foundation, bedankt aan alle medewerkers en vrijwilligers voor jullie hulp deze avond. En natuurlijk Humanitas, bedankt voor jullie hulp bij het zoeken van deze fantastische groep ouderen.

 

Spido rondvaart 8 oktober 2019

Op 8 oktober zijn wij met de Leef je Uit Foundation en de ouderen uit Capelle West en ’s Gravenland met de Spido gaan varen. Zij werden opgehaald met de bus vanuit 2 locaties waar zij begeleid werden door de vrijwilligers van de Leef je Uit Foundation en de medewerkers van o.a. Buurtgroep Capelle, Welzijn Capelle en Gemeente Capelle. Tijdens de heerlijke lunch op de Spido werd er opgetreden door de ‘Tunes” en genoten de oudjes van de vaart door de Rotterdamse haven.

Op deze dag kwamen er vele verhalen naar boven, eén man vertelde dat hij altijd bij zijn ouders heeft gewoond en tot een paar jaar geleden voor zijn 96 jarige vader zorgde. Hij raakte zijn baan kwijt op 57 jarige leeftijd en was een actieve sporter maar wegens gezondheidsproblemen is dat bijna niet meer mogelijk. Als hij `s avonds in een leeg huis thuiskomt voelt hij zich eenzaam en gaat om 19.30 uur naar bed. De Leef je Uit Foundation gaat hem zeker nog een keer uitnodigen en laten wij ons allemaal realiseren dat wij eens wat vaker naar onze ouders gaan of een praatje maken met een oudere buurman of buurvrouw.

Er was een dame die zo genoten had van de gezellige dag op de Spido, zij heeft nieuwe vrienden gemaakt en speciaal voor Michel Perridon van de Leef je Uit Foundation een filmpje gemaakt waar zij hem hartelijk bedankte dat hij dit voor de ouderen mogelijk maakt.

 

Jong ontmoet oud - in samenwerking met Rondje Rotterdam

Op 25 september is de Leef je Uit Foundation met 150 ouderen uit Prinsenland en 100 jongeren van het Thorbecke College uit Rotterdam met 4 bussen een ‘’Rondje Rotterdam” gaan doen onder begeleiding van Rotterdamse muzikanten zoals Simon Stokvis , Joris Lutz en Roel Pot die voor gezellige muziek zorgden in de bus. Tijdens de lunch in Stadsbrasserie Rotterdam werd er gezongen door trio “Naar de Haaien”’.

Tussen de oprichter en zakenman Michel Perridon van de Leef je Uit Foundation en Frank Vijg, locatie directeur van Thorbecke aan de Prinsenlaan, kwam het idee tot stand om de leerlingen een dag samen met de ouderen te laten doorbrengen. De scholieren kregen de opdracht om de ouderen te interviewen over wat de ouderen in hun leven hebben meegemaakt, zoals de oorlog, hun werk en wat zij van de jeugd en het leven in deze tijd vinden. Hun leraar zal deze opdracht beoordelen voor een cijfer en de beste opdracht wordt beloond met een prijs aangeboden door de Leef je Uit Foundation. De ouderen uit Prinsenland die deze dag mee zijn geweest worden binnenkort uitgenodigd op het Thorbecke, deze school biedt talentvolle sporters de kans om naast het maximale uit hun sportieve carriére halen. Maar liefst negen voetballers uit de WK Selectie van Louis van Gaal zaten op deze topsportschool.

Tijdens de busrit werd er veel gelachen en gezongen, 1 leerling die op de dansacademie zit en ook aardig kon zingen heeft een wat jonger nummer gezongen.  Kortom het was een hele gezellige dag en de ouderen hebben enorm genoten met de jongeren die nog een hele toekomst voor zich hebben!

 

Bezoek RWG terminal en rondvaart 15 juli 2019

Op maandag 15 juli hebben we weer een bezoek gebracht aan de 2e Maasvlakte.

Voor het eerst gingen we met een groep ouderen uit Capelle aan den IJssel. Toen ik kwam binnenlopen zat iedereen al met smart te wachten om te vertrekken. Ze hadden er erg veel zin in!  Met 80 ouderen vetrokken we naar de Maasvlakte, wat toch nog 45 minuten rijden is. Maar onderweg vertelden de buschauffeurs en onze vrijwilligers over de omgeving van Rotterdam, de Botlek, Europoort en de Maasvlakte.

Uiteindelijk kwamen we aan bij de terminal van Rotterdam World Gateway (RWG). Met de bussen hebben we een rondleiding gekregen over de terminal De RWG terminal is de meest moderne en innovatieve container terminal ter wereld, waar ‘bijna’ alles geautomatiseerd gebeurt.

De ouderen keken hun ogen uit naar de grote kranen, de door computer gestuurde AGV’s. Ook lag er een groot containerschip aan de kade, waar containers werden opgeladen. Iedereen was erg geïnteresseerd en hadden veel vragen te stellen.

Na de rondleiding was het tijd voor de lunch aan boord van de Futureland Ferry.

We hadden een rondvaart van bijna twee uur door de Maasvlakte II. We kwamen langs de RWG terminal en langs de route lagen zeehonden te kijken hoe we voorbij voeren. Tijdens de vaart werden we op de hoogte gehouden van alles en we hadden zelfs een eigen zanger aan boord. Er werd gedanst en ja zelfs ik heb gedanst met een gezellige dame.

Na de rondvaart gingen we weer richting Capelle aan den IJssel, waar de ouderen nog een goody bag van de Foundation ontvingen.

Het was weer een leuke en geslaagde dag. Bedankt aan alle vrijwilligers van RWG, de Foundation en Welzijn Capelle voor jullie hulp!

Ook de ouderen van Capelle aan den IJssel bezorgen we graag een leuke dag!

 

Kantina Walhalla 22 mei 2019

Woensdag 22 mei stond er weer een nieuw uitje gepland met een gezellige groep ouderen uit Rotterdam West.
Met 2 bussen gingen we richting Kantine Walhalla op Katendrecht. Daar kregen we een lunch met o.a. een heerlijk zelfgemaakte tomatensoep en broodjes met Rotterdamse gehaktbal en Rotterdamse kaas. Er was zelfs gezorgd voor Rotterdamse krootjesmosterd. Na de lunch werden we uitgenodigd voor de voorstelling van de Tunes. Een Rotterdams trio die zingen en spelen op trombone, accordeon en diverse gitaren. Leuke liedjes werden afgewisseld met de nodige humor. Zelfs een dansje met de ouderen werd niet overgeslagen. Het was een leuke voorstelling, de ouderen genoten zichtbaar.
Na de voorstelling werden we nog getrakteerd op een kop koffie/thee met lekkernijen van Koekela en als extra nog een advocaat met slagroom. Wederom een geslaagd uitje en veel blijde gezichten.
Alle vrijwilligers van de Foundation en WMO Radar bedankt voor jullie inzet!

 

 

Rondje Rotterdam 27 maart 2019

Het eerste geslaagde uitje van 2019 heeft inmiddels weer plaatsgevonden.

Donderdag 27 maart hebben we met een groep ouderen vanuit Rotterdam Bloemhof/Feyenoord een Rondje Rotterdam gemaakt.

Vanuit het Putseplein vertrokken we met de bus naar Rotterdam. Onze gids Herman Douw heette ons van harte welkom en gooide met zijn veiligheidsoefeningen de stemming er gelijk in. We reden richting Delfshaven, waar we een korte stop zouden hebben om het oude gedeelte te bekijken. Wat een verschil met de moderne binnenstad. Vervolgens reden we door de Nieuwe Binnenweg richting het nieuwe Centraal Station, Coolsingel en naar het Scheepsvaartkwartier. Hier stapten we kort uit om een mooie groepsfoto te maken. Iedereen begon wel trek te krijgen en het was ook tijd om naar het SS Rotterdam te gaan. Wat hebben we genoten van een heerlijke broodjes lunch met soep. En we werden ook nog getrakteerd op een optreden van ‘Naar de Haaien’.

Na de lunch hebben we een rit gemaakt langs o.a. het Feyenoord Stadion, de Markthal en de Kubuswoningen om uiteindelijk weer op onze locatie aan het Putseplein terug te komen. Hier kregen de ouderen nog een tas van de Foundation met een lekker Rotterdams kaaspakket.

Wat een leuke en gezellige groep was dit! Er is veel gelachen in de bus en op het SS Rotterdam. Dit zien wij graag!

 

Na afloop hebben we nog een bedankje per email ontvangen.

—————————————————————————————————————————

Beste Tamara,

 

Onze senioren hebben van harte genoten gister.

 

Namens iedereen wil ik jou en de Leef je uit Foundation van harte bedanken voor deze onvergetelijke gezellige dag.

 

Met vriendelijke groet,

Ruthmila Cicilia

Stichting Zorgcocon

 

 

18 december 2018 - Kerstgala SS Rotterdam

Afgelopen dinsdag was het weer tijd om de mooiste kerstoutfits uit de kast te halen voor het Leef Je Uit kerstgala van 2018. De Queen’s Lounge van het SS Rotterdam verwelkomde ongeveer 140 ouderen voor een feestelijk gala-avond.

Nadat iedereen zijn plekje aan de feestelijk gedekte tafels had gevonden, waren er warme woorden Tamara Turenhout van de Foundation en Ronald Lugthart van RWG.
Ook wethouder Sven de Lange kwam nog langs voor een mooie speech.
Het belang van het welzijn van de ouderen die Rotterdam hebben gemaakt tot wat het nu is, werd in de speeches nog eens benadrukt.

Na deze mooie woorden was het tijd voor het smakelijke driegangendiner. Onder begeleiding van top entertainment verzorgt door Dennis van der Polder werd onder andere pomodorisoep, San Danielleham met galiameloen, parelhoenfilet en zeebaarsfilet uitgeserveerd door het personeel van het SS Rotterdam. Er werd gegeten, meegezongen en vooral heel erg genoten!

Een ander hoogtepunt van de avond kwam na de speech van Michel Perridon, oprichter van de Foundation. Lee Towers himself kwam een optreden verzorgen voor de ouderen. Iedereen was laaiend enthousiast.

Toen iedereen was uit gedanst en uitgegeten, was het helaas tijd om weer naar huis te gaan. Onder begeleiding van de vele vrijwilligers is iedereen weer veilig thuisgekomen en kon het nagenieten beginnen.

Met dank aan de vrijwilligers en ouderen is dit kerstdinergala een traditie waarnaar elk jaar uitgekeken kan worden.

 

15 oktober 2018 - Rondvaart Rotterdam

Het is maandag 15 oktober, het zonnetje schijnt, het is 23 graden, een perfecte dag voor een rondvaart door onze mooie stad Rotterdam. Vandaag gaan we met 60 ouderen en begeleiders van Aafje het Koningshof uit Rotterdam Zuid genieten van een rondvaart door Rotterdam en de havens.

Rond 10:15 kom ik aan bij het verzorgingshuis en zitten alle ouderen al met smart te wachten in het restaurant en de hal van het gebouw. Ze kijken erg uit naar dit uitje. Een kwartier later komen de bussen voorrijden en gaan we langzaam in stappen. Dit kost altijd wat tijd, ook met de rolstoelers die in de bus moeten. Maar wat is zo’n lift in een bus toch handig!Om 11:00 rijden we langs de Kuip richting de Piet Heinkade, waar ons schip Z8 van de rederij Zilvermeeuw klaar ligt om uit te varen. Wat een prachtig schip is dit, van alle makken voorzien. Er is zelf een lift naar het dek, waar later gretig van gebruik wordt gemaakt.

We werden ontvangen met een kop koffie en thee, waarna de kapitein van het schip langs het mooiste panoramabeeld van Nederland voer. Wat hebben wij toch een fantastisch mooie stad!Tijdens de vaart kwamen we langs de Willemsbrug, Erasmusbrug, Kop van Zuid, Veerhaven, om zo richting Schiedam te varen. Daar gingen we de Wiltonhaven in en kregen we een heerlijke lunch voorgeschoteld. Iedereen was aan het genieten.

Toen weer terug richting Rotterdam, waar we nog de Waalhaven invoeren en daarna langs de SS Rotterdam. De meeste ouderen wilde even van het mooie weer genieten en gingen richting het dek. En met leuke Nederlandse muziek op de achtergrond voeren we weer langzaam naar ons begin punt.

De rondvaart zat er weer op na 2,5 uur en we gingen van boord om nog een groepsfoto te maken. Wat heeft iedereen weer zichtbaar genoten.

Bedankt aan alle begeleiders, het personeel van Aafje en rederij de Zilvermeeuw. We kijken met veel plezier terug naar dit uitje.

 

4 juni 2018 - Uitje Maasvlakte II

Op maandag 4 juni wachten 50 ouderen in Rotterdam Prinsenland op ons om te genieten van een uitje naar de Maasvlakte II.

We vertrokken eerst richting de terminal van Rotterdam World Gateway (RWG). Met de bus hebben we een rondleiding gekregen over de terminal, wat een hoge uitzondering is. De RWG terminal is de meest moderne en innovatieve container terminal ter wereld, waar ‘bijna’ alles geautomatiseerd gebeurt.
De ouderen keken hun ogen uit naar de grote kranen, de door computer gestuurde AGV’s. Ook lag er een groot containerschip aan de kade, waar containers werden opgeladen.
Na de rondleiding was het tijd voor de lunch aan boord van de Futureland Ferry.

We hadden een rondvaart van bijna twee uur door de Maasvlakte II. We kwamen zelfs nog langs de RWG terminal. Tijdens de vaart werden we op de hoogte gehouden van alles en we hadden zelfs een eigen zanger aan boord. Iedereen genoot van de rondvaart, de een op het dek in de zon en de andere dansend op de muziek.
Na de rondvaart gingen we weer richting Rotterdam, waar de ouderen nog een goody bag van de Foundation ontvingen.

Het was weer een leuke en geslaagde dag.

Bedankt aan alle vrijwilligers van Dock voor jullie hulp!

 

 

12 april 2018 - Rotterdam Overschie

Donderdag 12 april stond alweer het volgende uitje van de Foundation op de planning.
Dit maal met een gezellig en grote groep uit Rotterdam Overschie.

Met 2 bussen gingen we richting Kantine Walhalla op Katendrecht. Daar kregen we een lunch met o.a. een heerlijk zelfgemaakte tomatensoep en broodjes met Rotterdamse gehaktbal en Rotterdamse kaas. Er was zelfs gezorgd voor Rotterdamse krootjesmosterd. Na de lunch werden we uitgenodigd voor de voorstelling van de Tunes. Een Rotterdams trio die zingen en spelen op trombone, accordeon en diverse gitaren. Leuke liedjes werden afgewisseld met de nodige humor. Zelfs een dansje met de ouderen werd niet overgeslagen. Het was een leuke voorstelling, de ouderen genoten zichtbaar.

Na de voorstelling werden we nog getrakteerd op een kop koffie/thee met lekkernijen van Koekela en als extra nog een advocaat met slagroom. Wederom een geslaagd uitje en veel blijde gezichten.

Alle vrijwilligers van de Foundation en WMO Radar bedankt voor jullie inzet!

 

 

4 april 2018 - Uitje nieuwe Rotterdam

Het eerste geslaagde uitje van 2018 heeft inmiddels weer plaatsgevonden. Donderdag 22 maart hebben we met een groep ouderen van Aafje de Vijf havens en Aafje de Aarhof het nieuwe Rotterdam ontdekt.

Vanuit Zevenkamp vertrokken we met de bus naar Rotterdam. Onze gids Herman Douw heette ons van harte welkom en gooide de stemming er gelijk in. Langs het Kralingse Bos en Crooswijk reden we richting de stad, waar we eerst gingen genieten van een broodjes lunch bij het Schielandhuis. Dit oude pand ligt tussen de hoge gebouwen van Rotterdam in en zou bijna vergeten worden. Maar het is zo’n prachtig pand. Hier hebben we genoten van een broodjes lunch met soep. En werden we getrakteerd op een optreden van ‘Naar de Haaien’.

Na de lunch hebben we een rit gemaakt langs o.a. de Westersingel, Scheepsvaartkwartier, Euromast, Boompjes en Maasboulevard om uiteindelijk uit te komen bij het Zalmhuis. Waar we nog een kop koffie met gebak kregen.

Het laatste stuk van de tour ging naar Katendrecht, waar we nog een leuke groepsfoto hebben gemaakt. Hierna gingen we terug naar Zevenkamp waar de ouderen weer bij hun locaties werden afgezet. Moe, maar voldaan.

Na afloop hebben we nog een mooie bedank brief ontvangen
———————————————————————————————————————————–

Van: Aafje De Vijf Havens
Zevenkampse Ring 40
3068 PZ Rotterdam

Aan: Leef je Uit foundation

 

Betreft: uitstapje 22 maart 2018

 

Geachte heer Perridon, Tamara en overige medewerkers,

Graag willen wij u bedanken voor de brede lach op de gezichten van onze bewoners, mantelzorgers en vrijwilligers. Allen hebben zij genoten van het uitstapje op 22 maart.

’s Avonds ontvingen wij al mailtjes van familieleden om dank je wel te zeggen en te vertellen hoe prettig de dag ervaren is. Zelfs de dementerende bewoners hebben zeker twee dagen met een glimlach op het gezicht rondgelopen en bleven vertellen hoe leuk zij het gehad hadden. Ook de goody bag viel in de smaak.

Een aantal uitspraken wil ik u niet onthouden:

  • Moeder en dochter zijn meegegaan als deelnemer aan het uitstapje. Dochter mailde: ondanks dat het niet zo goed gaat met moeder en dit misschien wel het laatste uitstapje is geweest wat wij samen gemaakt hebben, ben ik blij dit uitstapje gedaan te hebben. Dit kan niemand mee van ons afpakken. Wat een fijne dag en wat een goede verzorging! Dank.
  • Alleenstaande heer, deelnemer: in het Zalmhuis zat hij alleen aan een tafeltje. Ben naar dhr. toegegaan en gevraagd waarom hij alleen zat. Dhr. vertelde dat hij geroepen werd door deze plek, zwaaide met zijn armen en wees mij op de rivier, de doorkomende zon en de boten. Hij genoot van het uitzicht en vervolgens ging dhr. zijn hele levensverhaal vertellen. In Indonesië woonde hij ook aan de rivier, zijn komst naar Nederland enz. Mooi om mee te maken en te zien hoe dhr. zichtbaar genoot van het panorama.
  • Vrouw waarvan haar man in het verpleeghuis verblijft: oh wat fijn dat ik dit mee mag maken. Ik hoef nergens aan te denken. De hele reis is voor haar een reis door haar leven geweest. Hier had ze gewoond, daar was ze getrouwd, enz. Een reis van gelukkige momenten. Soms ook moeilijk, want de realiteit van alle dag is toch anders, maar ze had het niet willen missen.
  • Echtpaar waarvan dhr. dementerend: dhr. heeft tijdens het optreden van Naar de haaien aldoor mee zitten drummen met een mes op zijn bord. Dhr. genoot van de muziek, er kwam een lach op zijn gezicht en deze is de gehele dag gebleven.

 

Met vriendelijke groet,

Namens Aafje De Vijf Havens,

Anneke Boer

 

 

Kerstgala

21 december 2017

Afgelopen dinsdag was het weer tijd om de mooiste kerstoutfits uit de kast te halen voor het Leef Je Uit kerstdinergala van 2017. De Queen’s Lounge van het SS Rotterdam verwelkomde ongeveer 120 ouderen voor een feestelijk gala-avond.

De gasten kregen een muzikaal ontvangst door het Rotterdamse trio Naar De Haaien. Nadat iedereen zijn plekje aan de feestelijk gedekte tafels had gevonden, waren er warme woorden van wethouder van Rotterdam – dhr. de Langen en dhr. Perridon. Het belang van het welzijn van de ouderen die Rotterdam hebben gemaakt tot wat het nu is, werd in de speeches nog eens benadrukt.

Na deze mooie woorden was het tijd voor het smakelijke driegangendiner. Onder begeleiding van topentertainment verzorgt door Dennis van der Polder en Naar De Haaien werd onder andere pompoensoep, paddenstoelensoep, zalm en varkenshaas uitgeserveerd door het personeel van het SS Rotterdam. Er werd gegeten, meegezongen en vooral heel erg genoten!

Toen iedereen was uitgedanst en uitgegeten, was het helaas tijd om weer naar huis te gaan. Onder begeleiding van de vele vrijwilligers is iedereen weer veilig thuisgekomen en kon het nagenieten beginnen.

Met dank aan de vrijwilligers en ouderen is dit kerstdinergala een traditie waarnaar elk jaar uitgekeken kan worden.

 

Rondvaart Spido 2

5 oktober 2017

Op deze stormachtige dag kijken we als Foundation weer terug op een geslaagd uitje. Gelukkig was het afgelopen zondag 1 oktober beter weer en hebben we van een rustige vaart kunnen genieten met de James Cook van de Spido. In totaal waren er 170 ouderen en vrijwilligers uit de wijken Ommoord en Beverwaard. Met 4 bussen verspreidt over de wijken kwamen de ouderen om 11:30 aan bij het schip. Daar werden ze verwelkomd door de Tunes, een Rotterdams cabarettrio. De sfeer zat er gelijk goed in.

Aan boord konden de ouderen plaatsnemen aan tafel en werd er koffie/thee uitgeschonken. Om 12:00 vertrok het schip richting de havens van Rotterdam. Tijdens de vaart hebben de ouderen genoten van een heerlijke lunch met o.a. een tomatensoep, kroket en diverse broodjes. De kapitein hield ons onderweg op de hoogte van de reis en de ouderen luisterden aandachtig. Tussendoor liepen de Tunes langs de tafels en speelden leuke muziek. Tegen het einde kwam er een spectaculair dessertbuffet uit de grond en werd iedereen nog getrakteerd op een ijsje met vruchten en advocaat!

Helaas kwam er een einde aan de vaart en gingen de ouderen weer naar de bussen om thuis gebracht te worden. Iedereen kreeg natuurlijk weer een goody bag mee, met daarin lekkere Rotterdamse oude geitenkaas, een leuk boekje met Rotterdamse gezegden en een beker van de Foundation. Ik wil de vrijwilligers van de Foundation en alle vrijwilligers van de ouderen bedanken voor hun hulp tijdens dit uitje. Ook dank aan de Tunes en de bemanning van de Spido voor weer onvergetelijke middag!

Maasvlakte 2

Zondag 26 juni 2017, het zonnetje schijnt en in Rotterdam Feijenoord wachten 80 ouderen op ons om te genieten van een uitje naar de Maasvlakte II.

We vertrokken eerst richting de terminal van Rotterdam World Gateway (RWG). Met de bus hebben we een rondleiding gekregen over de terminal, wat een hoge uitzondering is. De RWG terminal is de meest moderne en innovatieve container terminal ter wereld, waar ‘bijna’ alles geautomatiseerd gebeurt. De ouderen keken hun ogen uit naar de grote kranen, de door computer gestuurde AGV’s. Dit keer lagen er zelfs 2 grote containerschepen aan de kade. Na de rondleiding was het tijd voor de lunch aan boord van de Futureland Ferry.

We hadden een rondvaart van bijna twee uur door de Maasvlakte II. We kwamen zelfs nog langs de RWG terminal. Tijdens de vaart werden we op de hoogte gehouden van alles en we hadden zelfs een eigen zanger aan boord. Iedereen genoot van de rondvaart, de een op het dek in de zon en de andere dansendop de muziek. Wat een leuke en gezellige groep was dit!

Na de rondvaart gingen we weer richting Rotterdam, waar de ouderen nog een goody bag van de Foundation ontvingen. Het was weer een leuke en geslaagde dag. Bedankt aan alle vrijwilligers voor jullie hulp!

 

Kantine Walhalla

Afgelopen donderdag, 13 april, hadden we een uitje met een groep ouderen uit Schiebroek en Hillegersberg.

Na het verzamelen in de brasserie van Aafje Schiehoven gingen we met 2 bussen richting Kantine Walhalla op Katendrecht. Daar kregen we een lunch met o.a. een heerlijk zelfgemaakte tomatensoep en broodjes met Rotterdamse gehaktbal en Rotterdamse kaas. Er was zelfs gezorgd voor Rotterdamse krootjesmosterd. Na de lunch werden we uitgenodigd voor de voorstelling van de Tunes. Een Rotterdams trio die zingen en spelen op trombone, accordeon en diverse gitaren. Leuke liedjes werden afgewisseld met de nodige humor. Zelfs een dansje met de ouderen werd niet overgeslagen. Het was een leuke voorstelling, de ouderen genoten zichtbaar.

Na de voorstelling werden we nog getrakteerd op een kop koffie/thee met lekkernijen van Koekela en als extra nog een advocaat met slagroom. Wederom een geslaagd uitje en veel blijde gezichten.

Alle vrijwilligers van de Foundation, Dock, Aafje en de Zonnebloem, bedankt voor jullie inzet!

 

Rondje Rotterdam met Puttestijn

Het eerste geslaagde uitje van 2017 heeft inmiddels weer plaatsgevonden.

Donderdag 23 februari zijn we met een groep ouderen uit Spijkenisse naar Rotterdam geweest. De ouderen werden 1 op 1 begeleid door studenten van het Zadkine college. Zij volgen een opleiding voor verzorging en werken in de toekomst dus ook met ouderen. Dit was een mooie gelegenheid om oud en jong met elkaar in contact te brengen, wat ook een van de missies is van de Leef je Uit Foundation.

Vanuit Spijkenisse vertrokken we met de bus naar Rotterdam, waar we eerst op de SS Rotterdam genoten van een kop koffie/thee met een appel gebakje. We werden onthaald door het trio ‘Naar de Haaien’. De mensen genoten zichtbaar, ook toen we allemaal meezongen met de smartlap ‘Ketelbinkie’. Na de korte stop gingen we verder met de bus om Rotterdam te verkennen. Langs o.a. de Erasmusbrug, Leuvenhaven, Blaak met de nieuwe Markthal. De mensen keken hun ogen uit. Na een rit van ongeveer 45 minuten was het weer tijd voor een versnapering. In het Zalmhuis kregen we een heerlijke lunch. De buikjes werden weer gevuld. Ook het trio ‘Naar de Haaien’ was weer aanwezig om ons te voorzien van leuke Rotterdamse liedjes.

Na de lunch hebben we nog een rit gemaakt van 1 uur, o.a. langs het Centraal Station, Westersingel, Scheepsvaartkwartier, Euromast om zo weer te eindigen bij de SS Rotterdam. Voordat we weer richting Spijkenisse gingen, namen we afscheid van onze gids Herman Douw. Bij terugkomst in Spijkenisse ontvingen alle ouderen en studenten nog een goodiebag van de Foundation. We kunnen weer terugkijken op een leuke en gezellige dag. De combinatie van ouderen en jongeren is erg geslaagd. Er zijn ook leuke contacten aan overgebleven!

 

Kerstgaladiner 20-12-2016

De Leef je Uit Foundation en Rotterdam World Gateway (RWG) hebben op dinsdag 20 december voor de eerste keer een kerstgaladiner georganiseerd voor circa 150 eenzame ouderen in Rotterdam. Eenzaamheid onder oudere mensen is een absoluut aandachtspunt in de samenleving. Het doel van het kerstgaladiner, dat tot stand is gekomen door de nieuwe samenwerking tussen de Leef je Uit Foundation en RWG, was om ouderen in Rotterdam een gezellig avondje uit te bezorgen.

Deze eerste editie van het kerstgaladiner in het Zalmhuis te Rotterdam was een groot succes. Michel Perridon, oprichter van de Leef je Uit Foundation en Trust International B.V., en Ronald Lugthart, managing director van RWG, openden de avond met een korte toespraak waarin het belang van de Leef je Uit Foundation en de samenwerking met RWG centraal stonden. Zij vertelden iets over hun achtergrond en waarom het welzijn van ouderen hen zo dicht bij het hart ligt. Tijdens een smakelijk driegangendiner genoten de ouderen van muzikale optredens. Vrijwilligers van de Leef je Uit Foundation en van RWG begeleidden de ouderen en spraken als tafeldames/-heren met hen tijdens het diner.

Sinds november 2015 zet de Leef je Uit Foundation ouderen in het zonnetje, omdat deze groep in veel gevallen niet de aandacht krijgt die zij verdient. “Als echte Rotterdammer wilde ik iets terug doen voor de ouderen die deze mooie stad hebben wederopgebouwd na de Tweede Wereldoorlog en daarom organiseert de Foundation uitstapjes om de ouderen een leuke dag te bezorgen” verklaart Michel Perridon, oprichter van Trust International B.V.

In november dit jaar zijn de Leef je Uit Foundation en RWG een meerjarige samenwerking aangegaan. Als ’s werelds meest moderne en innovatieve containerterminal is RWG maatschappelijk betrokken door te investeren in samenwerkingen met organisaties en stichtingen die zich inzetten voor het goede doel. Vanuit deze gedachte steunt RWG met trots de Leef je Uit Foundation. “Het zijn de ouderen die onze stad groot hebben gemaakt. Hun harde werk heeft Rotterdam en zijn haven gevormd tot die prachtige, kleurrijke metropool die het nu is”, aldus Lugthart, managing director van RWG. Met dit eerste kerstgaladiner is volgens hem een traditie geboren.

 

Humanitas IJsselburgh

Afgelopen zondag 13 november 2016 stond weer een uitje van de Foundation gepland. Ditmaal waren ouderen van Humanitas IJsselburgh in Rotterdam Beverwaard uitgenodigd voor een leuke dag.

Met een groep van 85 ouderen en vrijwilligers begonnen we de dag met een kop koffie in IJsselburgh. Toen de bussen gearriveerd waren begonnen we met instappen, wat een aardige klus was deze dag, want er waren 20 ouderen met een rolstoel en ongeveer 25 ouderen met een rollator die mee gingen. Er was zelfs een aparte bakwagen besteld om alle rolstoelen en rollators mee te nemen.

We vertrokken eerst richting Oostvoorne waar we bij Paviljoen Stormvogel met z’n allen genoten van een heerlijke lunch. Na de lunch gingen we naar de terminal van Rotterdam World Gateway (RWG). Met de bus hebben we een rondleiding gekregen over de terminal, wat een hoge uitzondering is. De RWG terminal is de meest moderne en innovatieve container terminal ter wereld, waar ‘bijna’ alles geautomatiseerd gebeurt.

De ouderen keken hun ogen uit naar de grote kranen, de door computer gestuurde AGV’s en het grote containerschip wat aan de kade lag.

De dag zat er nog niet op, want bij Futureland zijn we op de Futureland Ferry gestapt en hebben we een rondvaart van een uur door de Maasvlakte II gehad. We kwamen zelfs nog langs de RWG terminal.

Na de rondvaart gingen we weer richting Humanitas IJsselburgh in Rotterdam waar de ouderen nog een goody bag van de Foundation ontvingen.

Het was weer een leuke en geslaagde dag. Bedankt aan alle vrijwilligers voor jullie hulp!

 

Rondvaart Spido

Wat is er mooier dan op een zonnige dag de Maas op te gaan? De Leef Je Uit Foundation, opgericht door topondernemer Michel Perridon, sloeg de handen ineen met Zowel en Radar om ruim 150 eenzame ouderen in het zonnetje te zetten. Afgelopen zondag stonden zij in hun mooiste kleding klaar om een gezellig dagje op de rondvaartboot Spido in Rotterdam te varen.

Vanaf drie verschillende locaties vertrokken op zondagochtend vier bussen richting de Spido. De stemming zat er onderweg al goed in. De ouderen zongen flink mee met de muziek en konden niet wachten om de boot op te gaan. Eenmaal aangekomen bij de Spido werden de ouderen feestelijk onthaald door het trio Naar de Haaien, drie Rotterdamse muzikanten met een puur Rotterdams repertoire.

Iedereen had een mooi plekje gevonden en dus was het tijd om de trossen los te gooien. De ouderen konden een middag lang genieten van prachtig uitzicht, goede muziek, een heerlijke lunch en een dessert met uiteraard een scheutje advocaat. “Deze middag ga ik nooit meer vergeten, ik heb ontzettend genoten”, aldus Toos uit Spangen. Deze ouderen waren vaak al jaren niet meer op pad geweest, de vreugde was op afstand van hun gezichten af te lezen.

Rondje Rotterdam 2

Rondje Rotterdam

Zondag 24 april, op de dag van de bekerfinale van Feyenoord, stond het volgende uitje van de Foundation gepland. We hebben samen met het Jan van der Ploeghuis een Rondje Rotterdam gedaan.

We werden met de bus opgehaald door de vrolijke kapitein, Herman Douw. Tijdens de busrit werd door Herman alles verteld over het oude en nieuwe Rotterdam, met ook leuke anekdotes en grappen! We reden o.a. langs het Hofplein, het Centraal Station, de nieuwe Binnenweg richting Delfshaven. Daar zijn we kort uitgestapt om het oude gedeelte van Delfshaven te bekijken. Voor een van de ouderen was het zelfs een terugkeer naar haar jeugd, want zij was daar geboren. Het huis wist ze zelf nog aan te wijzen.

Na de korte stop ging de tour weer verder, langs het Scheepvaartkwartier en de Maasboulevard richting het Zalmhuis. Waar we nog getrakteerd werden op het mooiste uitzicht op de skyline van Rotterdam. In het Zalmhuis hebben we genoten van een heerlijke lunch. En een optreden van het trio van Herman Douw ‘Naar de Haaien’. Iedereen zat te genieten van de lunch maar zeker ook van de muziek.

Nadat iedereen zijn buikjes had gevuld werd de tour weer voortgezet langs de Boompjes, over de Erasmusbrug naar Katendrecht en langs de SS Rotterdam. Ook de Markthal werd niet overgeslagen, voordat we weer terugkwamen bij het Jan van der Ploeghuis. Wat is Rotterdam toch een mooie stad! De ouderen en ook wij als Foundation hebben weer genoten van een mooie dag. En ’s avonds werd de dag ook nog mooier door de Bekerwinst van Feyenoord.

Onze dank aan ‘Rondje Rotterdam’ , het Zalmhuis en aan alle vrijwilligers!

Rondje Rotterdam

Eerste uitje 31 januari

Het eerste uitje van de Foundation is een feit. Op zondag 31 januari zijn we met 80 ouderen en vrijwilligers op pad geweest.

Na een gastvrije ontvangst bij Humanitas zijn we met 2 bussen richting Van de Valk in Dordrecht gereden. Daar werden we opgewacht door De heer Van der Valk zelf en werden we begeleid naar het restaurant, waar een fantastisch lunchbuffet voor ons klaar stond. Iedereen zat te genieten van het uitgebreide aanbod, zoals carpaccio, luxe belegde broodjes, soep, salades en zelfs sliptongetjes.

Toen de buiken allemaal gevuld waren, stonden de bussen alweer voor ons klaar om richting het Feyenoord stadion te gaan. In de bus hebben we ons al voorbereid op de wedstrijd door luid mee te zingen met de liedjes van Feyenoord. Hand in Hand kameraden! Door een aparte ingang kwamen we het Feyenoord stadion binnen. Een groep met stewards heeft ons begeleid naar het vak ‘O’. Wat een mooi gezicht was dat om met 80 ouderen en vrijwilligers het vak in de komen. Menig Feyenoord supporter stond ons aan te kijken en hielpen zelfs de ouderen om de trappen op te lopen.

Toen uiteindelijk iedereen zat begon de wedstrijd van Feyenoord tegen ADO Den Haag. De ouderen zaten op het puntje van hun stoel. Er werd gescoord bij Feyenoord, en iedereen stond al te juichen, maar helaas was het buitenspel. De rest van de wedstrijd moeten we maar snel vergeten, want helaas heeft Feyenoord verloren. Toch hebben de ouderen genoten van de wedstrijd en de sfeer in het stadion. Na de wedstrijd brachten de stewards ons weer naar buiten, waar de bussen stonden te wachten. We zijn weer richting Humanitas gereden, waar nog een lekker kopje soep voor iedereen klaar stond.

Wat een leuke dag hebben we gehad met veel lachende gezichten en een diversiteit aan ouderen, van verschillende leeftijden tot wel 94 jaar! Natuurlijk willen we Van der Valk Dordrecht en Feyenoord Rotterdam bedanken. Mede dankzij deze partijen hebben de ouderen een mooie en gezellig dag gehad!

Op naar het volgende uitje!

Eerste uitje

 

De Foundation is maandag 30 november 2015 officieel gelanceerd

Officiële lancering

 

Maandag 30 november 2015 vond de officiële lancering van de Leef je Uit Foundation plaats in het nieuwe Luxor Theater, tijdens de VIP afterparty van het concert van de Rotterdamse zanger Ger Vos.

Voor het tweede jaar op rij maakte Ger Vos, Careyn en het Rotterdamse zakenleven het mogelijk dat naast duizend prominenten ook vijfhonderd ouderen van de “Gouden generatie” het concert gratis kunnen bijwonen. Daarom besloot de Leef je Uit Foundation dit mooie initiatief te steunen. De avond was gevuld met een diversiteit aan liederen gezongen door Ger Vos. O.a. Rotterdamse gouwe ouwe, Andre Hazes en medleys van de Beatles en Elvis Presley passeerde de revue. De ambassadeur van de Foundation, Thomas Berge bracht o.a. het lijflied van de Foundation, ‘Leef Je Uit’ , ten gehore.

Tijdens de afterparty kwam Sjoerd Pleijsier als zijn alter ego ‘Simon Stokvis’ op het podium en heeft samen met Michel Perridon de Foundation officieel gelanceerd. Tevens werd de Foundation blij verrast door Mark Koevermans, Commercieel Directeur van Feyenoord Rotterdam, die voor het eerste uitje van de Foundation namens Feyenoord niet 50, maar 100 kaarten aanbood voor de wedstrijd Feyenoord – ADO Den Haag. Wat een mooie geste! Zo kan de Foundation met een van hun samenwerkingspartners, Humantas 100 ouderen een leuke dag bezorgen!

   Thomas Berge – Leef Je Uit

 

Kickoff

 

Op zondag 28 juni 2015 jl. is de Kick Off van de “Leef je Uit” Foundation geweest tijdens ‘Anky’s Verjaardag’, tijdens OUTDOOR ZUID-HOLLAND te Strijen. Een evenement wat jaarlijks speciaal wordt georganiseerd voor de Vrienden van de Hippische Dagen Strijen. Een groep met ouderen uit het zorgcentrum De Merwelanden uit Dordrecht was speciaal voor deze dag uitgenodigd door de heer Perridon, om samen met hem de Kick off van de stichting te vieren.

Om 11:00 vertrok de groep vanuit Dordrecht naar Strijen. Ze werden hartelijk ontvangen bij het Outdoor terrein en kregen een rondleiding over de fair. Waar ze onder andere werden getrakteerd op een roofvogelshow, een basketbalwedstrijd en een hoefsmid demonstratie. In de VIP tent stond een luxe high wine klaar, waar de groep heerlijk van genoten heeft.

Uiteindelijk was het zover en kwam Thomas Berge een exclusief optreden verzorgen. Hij presenteerde zijn nieuwe single en videoclip ‘Leef je Uit’, wat het lijflied van de Foundation is en speciaal voor de Foundation geschreven is.  De groep ouderen stond enthousiast mee te zingen.

Rond 16:00 was het weer tijd om richting Dordrecht te gaan en bij het Zorgcentrum kregen de ouderen nog een Goodie Bag van de stichting. Al met al een mooie Kick Off dag voor de “Leef je Uit” Foundation en een fantastische dag voor de groep ouderen uit Zorgcentrum de Merwelanden. Op naar het evenement van de officiële oprichting van de Foundation later dit jaar!

 

Speech van De heer Perridon tijdens de Kick Off

“Wat is het geweldig dat hier zoveel ouderen zijn. Ik ben altijd trots geweest op alle Nederlanders die ons land na de oorlog weer hebben opgebouwd. De ouderenzorg staat onder druk.  Er zijn steeds minder centjes beschikbaar, dat resulteert er in dat er steeds minder aandacht wordt gegeven aan een groep die het eigenlijk verdient om in het zonnetje gezet te worden. Daarom hebben wij als familie besloten om een foundation op te richten die iets bijzonders doet voor jullie ouderen. We gaan samen iets leuks doen, de “Leef je Uit” Foundation gaat leuke dagen organiseren voor ouderen die dat verdienen.

We laten jullie niet in (in de kou) staan!

Laten we samen genieten van deze dag”

M.J.C.W. Perridon 

Founder  Leef je uit Foundation