Half miljoen Nederlanders zijn eenzaam

by leefjeuit

  • Gepubliceerd op september 28, 2015

  • Reacties uitgeschakeld voor Half miljoen Nederlanders zijn eenzaam

  • Nieuws

Bijna een half miljoen mensen in Nederland (zo’n 4 procent van de bevolking) voelt zich eenzaam. Een groot gedeelte van die groep bestaat uit mannen die ouder zijn dan 75 jaar.

Ongeveer een op de acht mannen (12 procent) boven die leeftijd zegt zich eenzaam te voelen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag. Bij de vrouwen boven de 75 jaar is dat 5 procent. Het gaat alleen om ouderen die zelfstandig wonen. Ouderen die in een instelling of tehuis zitten, zijn niet ondervraagd. Vrouwen zeggen vaker dan mannen dat ze deel uitmaken van een vriendengroep, en ook dat ze iemand hebben bij wie ze terechtkunnen als dat nodig is. Mannen zeggen vaker dan vrouwen dat hun sociale contacten oppervlakkig zijn.

Eenzaamheid

Gezond
Gezondheid speelt ook een rol bij gevoelens van eenzaamheid. Mensen die vinden dat ze een slechte gezondheid hebben, zeggen vaker dat ze eenzaam zijn dan mensen die hun gezondheid als goed bestempelen. Dat verschil is behoorlijk groot: 17 om 2 procent. Uit het onderzoek van het CBS komt ook naar voren dat het qua gevoelens van eenzaamheid niet uitmaakt of je in een stad woont of in een dorp.

Bron: Nu.nl


About the Author


leefjeuit