Helft Rotterdamse ouderen eenzaam

by leefjeuit

  • Gepubliceerd op mei 16, 2015

  • Reacties uitgeschakeld voor Helft Rotterdamse ouderen eenzaam

  • Nieuws

16 mei 2015

Rotterdam

De helft van de ouderen in Rotterdam voelt zich eenzaam. En een op de vier ouderen in de Maasstad heeft helemaal niemand om op terug te vallen. Dat meldt de gemeente Rotterdam zaterdag.
Rotterdam start zaterdag een publiekscampagne om eenzaamheid onder ouderen onder de aandacht te brengen. Volgens wethouder Hugo de Jonge (Zorg) is dat hoognodig.

Met onder meer een flashmob bij de Markthal zaterdag, uitgevoerd door honderd dansers op een lied over eenzaamheid, hoopt de gemeente inwoners bewust te maken van eenzame ouderen.

Vanaf september krijgen duizenden 75-plussers in Rotterdam een huisbezoek door een vrijwilliger.De bedoeling daarvan is dat zorgwekkende situaties tijdig worden opgemerkt. „Essentieel is dat we als bewoners meer naar elkaar omzien”, aldus De Jonge.

Waar eenzaamheid toe kan leiden, werd in 2013 duidelijk door een schrijnend voorbeeld. Een vrouw bleek tien jaar lang dood in haar huis in de Jan Porcellisstraat in Rotterdam West te hebben gelegen. Niemand had opgemerkt dat ze overleden was.


About the Author


leefjeuit